14/08/2018

7 tips voor een warme zomerdag

zomer ijsje eten

Het lijkt wel of de zomers in Nederland steeds warmer worden. Heerlijk natuurlijk, maar soms ook wel een beetje te heet. Je hoort om je heen best vaak mensen klagen en puffen. Wil je het liever een beetje leuk houden, dan hebben we een paar tips voor je om deze hete zomer door te komen.

Tip 1: Sta vroeg op

Blijf niet in je bed liggen totdat je eruit drijft. ’s Morgens is het tenminste nog lekker fris. Dus vroeg uit de veren zorgt dat je je toch nog een beetje fit voelt de hele dag. Ga een stukje lopen door het park of laat je hond uit. Zet je koptelefoon erbij op met een lekker zomers muziekje. En bedenk wat je de rest van de dag gaat doen.

Tip 2: Drink veel

Op een warme dag moet je veel meer drinken dan normaal. Dit komt omdat je meer zweet. Als je aan je lijn wilt denken kun je dat het beste niet aanvullen met cola of andere dik makende frisdranken Je wilt tenslotte nog wel in je bikini passen J. Een leuk idee is om je favoriete thee gewoon koud te laten worden. Zet een pot vol, laat het afkoelen en zet het in de koelkast. Een paar ijsblokjes en wat honing erin en je hebt een heerlijke ice tea. Een heel lekker recept vind je op Paulines keuken.
water drinken

Tip 3: Wel blijven eten

Je hebt misschien wat minder trek in eten, maar goed eten is wel belangrijk. Je lijf wordt steeds warmer en afkoelen kost veel energie. Een warme maaltijd kun je vervangen door een salade. Stop erin wat je lekker vindt. Alles kan, en het is nog snel klaar ook! Je kunt inspiratie opdoen op Smulweb.

Tip 4: Organiseer een picknick

Nodig je vrienden uit en laat hen ook weer vrienden uitnodigen. Iedereen neemt wat te eten en te drinken mee en je regelt zelf een paar kleden en muziek. Dat wordt vast een gezellig feestje!

picknicken

Tip 5: After lunchdip

Nee, het is zeker niet raar om ’s middags even rustig aan te doen. De zon staat tussen 12 en 14 uur het hoogst en dat betekent dat je er beter uit kunt blijven. Verbranden is ongezond en het staat lelijk. Dus pak een leuk tijdschrift en zoek een plekje in de schaduw. Even chillen.

Tip 6: Eet fruit

Zonnestralen zorgen voor de aanmaak van Vitamine D. Om geen tekort te krijgen aan de rest van de vitamines kun je het beste veel fruit eten. Gooi wat fruit in de blender en giet het in waterijsjeshoudertjes. Invriezen en je ijsjes zijn klaar. Of gooi je tas vol met vers fruit en zoek met je vriendinnen een mooi plekje op. Spreid een kleed uit, zet een grote plastic schaal in het midden en snij samen het fruit in stukjes. En dan allemaal een vorkje en prikken maar. Dat wordt smullen!

Tip 7: Relax

Vooral op deze warme dagen moet je je niet te druk maken. Als je zin hebt om te sporten, doe het dan met mate. En eet en drink voldoende. Zoek voor de rest van de dag vooral de schaduw op. Niks hoeft op een dag als deze.

hangmat

Geniet van de zomer!